Spolupráca so známou šéfkuchárkou
Sortiment Green Garden vznikol v spolupráci so šéfkuchárkou Juliou Ulrich, ktorá vo svojej reštaurácii v Salzburgu ukazuje, aké chutné môžu byť rastlinné produkty. “Sme radi, že môžeme zákazníkom predstaviť náš nový vlastný vegánsky sortiment jedál The Green Garden. Vďaka tomu uvidia, že chutné jedlo nemusí byť vždy len z mäsa. Rastlinná strava je prospešná pre vaše zdravie aj pre našu planétu. V našom sortimente chceme ponúknuť čo najviac alternatív k mäsu, aby sme zákazníkov motivovali k ich zaradeniu do svojho jedálnička,” hovorí Lutfia Volfová, hovorkyňa Rohlik.cz.
Podľa spoločnosti bolo cieľom novej línie pripraviť chutné vegánske jedlá, na ktorých si pochutnajú aj milovníci mäsa. Ako hovorí Julia Ulrichová, líniu The Green Garden založila, aby zákazníkov presvedčila, že mäso nemusí byť každodennou súčasťou stravy.
Rohlik hotové jedlá pripravuje vo svojom pražskom závode.
Záujem o rastlinnú stravu rastie
Záujem o rastlinné produkty sa medziročne zvýšil o jedenásť percent. Prieskum spoločnosti Ipsos navyše ukázal, že 28 percent Čechov chce do svojho jedálnička zaradiť viac rastlinných produktov. Rohlik.cz na svojich webových stránkach ponúka zákazníkom kategóriu Plant Based. To prináša 6 500 výrobkov vhodných pre vegánov alebo zákazníkov, ktorí sa chcú stravovať udržateľnejšie. Sortiment je až dvakrát širší ako v bežných supermarketoch, hovorí Rohlik. Informácie priniesol portál zboziaprodej.